Blog

Iratkozz fel és értesülj elsőként az új cikkeinkről és akcióinkról és szerezz időszakos tagi kuponokat!

* Szükséges
14 álomsegítő gyógynövény a mindennapokra
16
Jún

Ahogy egyre inkább a természetes gyógymódok és természetazonos megoldások felé fordulunk, a nyugtató, altató és stresszoldó hatással rendelkező gyógynövények sűrűjében találhatjuk magunkat. Minden ember más, és ha nehézségeink vannak az alvással, az is egyéni okokra vezethető vissza. Így, ha valóban segíteni akarunk magunkon, érdemes több hatóanyagot is kipróbálni, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb gyógynövényeket.

Cirkadián ritmusok a mindennapokban
06
Ápr

Az alvás döntő szerepet játszik a fizikai egészségben, a kognitív funkciókban és az általános jólétben. A korral ez is változik. Hogyan adaptálódhatunk hozzá?

Az Álmatlanság és alvászavar lehetséges hátterei
08
Dec

Ha este képtelen elaludni, reggel pedig alig bírja elindítani a napját, vagy rendszeresen felébred éjszaka és nem tud visszaaludni az már rövid távon is megnehezíti a mindennapi teendőket, hosszabb távon pedig az egész életmódra veszélyes lehet. Az egész napos kialvatlan bolyongás folyamatosan csökkenő teljesítményt eredményez a munkában és a személyes életben egyaránt. Az álmatlanság és alvászavar hátterében több ok állhat.

Kényes Egyensúly: Az A és D Vitaminok Alvásminőségünkre Gyakorolt Meglepő Hatásai
06
Okt

Csak akkor tűnik fel mennyire is fontos a mindennapi pihentető alvás, amikor nem kapunk belőle eleget. Az étrend és a táplálkozás döntő szerepet játszanak az alvási szokások szabályozásában. Az alapvető tápanyagok közül az A és D vitaminok az alvásra gyakorolt ​​​​potenciális hatásuk miatt is elkerülhetetlenek.

Cirka-Diána Álomsegítő
12
Jan

A Cirka-Diána egy cirkadián ritmus támogató, gyógynövényeket és vitaminokat tartalmazó természetes étrend-kiegészítő. Kapszulái eltérő kombinált gyógynövény tartalmukon keresztül a pihentető alvást és a kiegyensúlyozott napközbeni aktivitást segítik elő, ezzel hozzájárulva a normál biológiai ritmus fenntartásához.

A vitaminhalmozás hátulütői - Az A és D ellentét
29
Szept

Az egytablettás multivitaminok problémái főleg abból erednek, hogy több vitamin és ásványi anyag valójában nem működik jól együtt, és egyszerre elfogyasztva nem tudják hatékonyan ellátni feladataikat a szervezetben.

A Cirkadián ritmus szerepe az alvászavarokban
14
Máj

A jelenlegi ébrenléti rekordot egy Randy Gardner nevű amerikai tartja, aki 17 éves korában egy katonai laboratóriumi kísérlet keretein belül több mint 11 napig maradt ébren. Ez idő alatt extrém mentális leépülésen ment keresztül, melynek tünetei között volt a koncentrációs képesség teljes elvesztése, a hallucinációk és a pszichózis. Pár nap normális alvás után nagyrészt helyre állt a személyisége, azonban a kísérlet miatt még 50 évvel később is alvási nehézségekkel küzd. 

Sok ember szenved a világon alvásproblémákkal, ami számos negatív következménnyel járhat, ilyen például a nappali álmosság, a kognitív, fizikai és szexuális teljesítmény romlása, és a balesetek fokozott kockázata. Az alvászavarok gyakran a cirkadián ritmus zavarában gyökereznek. A következő posztban az ilyen jellegű alvás problémák hátterét és kezelését részletezem. 

Cirkadián ritmus és a kardiovaszkuláris egészség
08
Máj

A cirkadián ritmus problémáinak első jelei lehetnek a napközbeni kimerültség, alvászavar, letargia és figyelemhiány. A probléma hosszú távú fennállása központi idegrendszeri leépüléshez vezethet, valamint megnövekedett rizikófaktorként jelentkezik szív és érrendszeri betegségekben, diabéteszben és egyéb krónikus betegségekben. Itt röviden rávilágítanék a jelenlegi tudásunkra a szív és érrendszeri betegségekkel kapcsolatban.

Iratkozz fel és értesülj elsőként az új cikkeinkről és akcióinkról és szerezz időszakos tagi kuponokat!

* Szükséges