"Sikerült hét órát aludnom egyben. Nagyon köszönöm!"

Réti Andrea

"Nagyon meg vagyok elégedve a Cirka-Diánával. Én általában 2-3óra hosszát aludtam eddig, de most végigalszom az éjszakát. Már a munkatársam is rendelt, mert ajánlottam neki. "

O. Katika

 

"Sikerült hét órát aludnom egyben. Nagyon köszönöm!"

Réti Andrea

"Nagyon meg vagyok elégedve a Cirka-Diánával. Én általában 2-3óra hosszát aludtam eddig, de most végigalszom az éjszakát. Már a munkatársam is rendelt, mert ajánlottam neki. "

O. Katika

Sokaknak okoz nehézséget az éjszakai pihenés. Egy gyakori probléma a Cirkadián ritmus felborulása. Ez a 24 órás biológiai ritmus a testünk mindennapi alvás-ébrenléti rendszerét irányítja.

A Cirkadián ritmus kizökkenésekor a normál ciklus felborul, és éjszaka nem álmosodunk el még ha egyébként fáradtak is vagyunk. Nem jön álom a szemünkre, vagy ok nélkül többször felébredünk, és nem tudunk visszaaludni. Nap közben sokszor kimerültnek és álmosnak érezzük magunkat és nem tudunk koncentrálni.

A Cirkadián ritmusokat több környezeti faktor is befolyásolhatja:

  • ⛔Gyakori éjszakába nyúló munka
  • ⛔Túl sok képernyő előtt töltött idő
  • ⛔Rendszertelen étkezés és alvás
  • ⛔Nem megfelelően kezelt stressz
  • ⛔Nagy hőmérséklet ingadozás
  • ⛔Gyakori utazás

  

Álomsegítő Hatóanyagok

Az esti kapszulában található Golgotavirág a nyugodt és pihentető alvást segíti elő. Álmatlanság és szorongás kezelésében már hosszú múltra tekint vissza. Potens altató és nyugtató hatású gyógynövény, mely lassan és hosszantartóan fejti ki hatását.

A Valeriána, vagyis macskagyökér sokak számára ismerősen csengő, nyugtató, altató és stresszoldó hatású gyógynövény. Gyorsabban jelentkező nyugtató hatása segít előbb álomba merülni, így jól kiegészíti a Golgotavirág lassabban jelentkező hatását, mely átsegít az éjszakai ébredéseken.

A Citromfű sokak számára ismert nyugtató gyógynövény. Stresszoldó hatása segít, hogy lefekvés idejére a szervezet már kiegyensúlyozottabb, nyugalmi állapotba kerüljön, és Ön könnyebben merülhessen álomba.

Az A-vitamin alapvető fontosságú a cirkadián ritmus szabályozásában, hiányában a belső ritmus felborulása figyelhető meg. Az  A- és D- vitaminok gátolják egymás felvételét és ugyanazon receptorokért versenyeznek, így fontos, hogy a Cirka-Diánában más készítményekkel ellentétben ezek elkülönítve kerülnek bevitelre.

A B vitaminok, fontos szerepet játszanak a megfelelő álomciklus fenntartásban, hiányukban pedig álmatlanság alakulhat ki. Kutatások kimutatták, hogy a megemelt B6 vitamin bevitel megnöveli az alvás átlagos időtartamát és minőségét.

A reggeli kapszula az esti hatásának támogatását, illetve a napközbeni erőnlét és aktivitás fenntartását szolgálja. Vitamintartalma mellett Ginzeng és Gyömbér kivonatot tartalmaz.

A Ginzeng fókuszálja a figyelmet, élénkítő és immunerősítő hatású. Segít reggel energikusan és összeszedetten indítani a napot.

A Gyömbér hatékony gyomornyugtató , valamint közérzetjavító hatást fejt ki. A nap során csökkenti a stresszt és növeli az agyi aktivitást. A gyömbér kivonat hosszútávú szedése során megnövekedett kognitív teljesítmény és memória figyelhető meg.

A D-vitamin hiányt az álmatlanság kutatása során már azonosították kiváltó okként, illetve kimutatták a D-vitamin szerepét a cirkadián-ritmus szabályozásában,  és az alvás minőségének javításában. A D-vitamin szintjének fenntartása hosszú távú folyamat, és mivel az esti kapszulában található A-vitaminnal ugyanazon receptorokért versenyeznek, így együttes szedésük egymást gátló hatást fejt ki. Ezért a D-vitamin a reggeli kapszulában kapott helyet.

Az E-vitamin (tokoferol) erős antioxidáns hatású, kiváltképp a központi idegrendszerre fejt ki neuroprotektív hatást. A Ginzeng és Gyömbér hatásaival így szinergisztikus, együttesen fogyasztva erősebb közös hatást válthatnak ki. Az E-vitamin jótékony hatását kimutatták az alvás közbeni megfelelő légzés szabályozásában is, így szintén támogató hatású az esti kapszula gyógynövény komponensei számára.

A C-vitamin számos ismert pozitív hatása mellett szinergisztikus hatással van az E-vitamin felszívódásra, elősegíti annak felvételét a sejtekbe, illetve felerősítik egymás antioxidáns hatását.

A B1-vitaminnak fontos szerepe van az anyagcserefolyamatokban és hozzájárul a lekötött energiatartalékok felszabadításához, ezzel segít, hogy energikusan induljon a reggel. Emellett általános közérzetjavító, rásegítve a Ginzeng és Gyömbér hatására.


"Az éjszakai többszöri felébredésem megszűnt. Egy hét után kezdtem érezni, hogy napközben élénkebb vagyok, a fáradtság érzésem eltűnt és a délutáni bealvások is elmaradtak."

H. Sándor

"Végig alszom az éjszakákat. Hosszú ideje, ha megébredtem éjszaka, a tinnituszos fülzúgástól nehéz volt visszaaludni. Most átalszom az éjszakákat. Viszonylag későn feküdtem eddig, éjfél-1, de most ha 11 körül fekszek is végig ébredés mentes az éjszaka."

Molnár Péter

 

Csak Természetes Hatóanyagok, hormonok nélkül

A cirkadián ritmusok által szabályozott alvás-ébrenlét ciklus irányításában a melatonin központi szerepet. A melatonin az agyunkban ható hormon, mely természetesen keletkezik a szervezetben.

Más készítmények mesterséges melatonin hormon adagolásával próbálják helyreállítani a természetes napi ciklust, ám ezzel idegen hormon jut a szervezetbe és leveszi a feladatot a testünkről, hogy maga állítsa elő természetes módon a melatonint. Így idővel hozzászokás is kialakulhat. A Cirka-Diána kizárólag természetes gyógynövényi megközelítéssel kezeli a problémát, nem tartalmaz melatonint vagy más hormont.

  

"1-2 este nehezen aludtam el, viszont 5 órát egyben sikerült aludnom, felébredés után könnyen visszaaludtam. A 3. este könnyebben elaludtam,szintén 5 órát egyben, majd kétszer felébredtem, de vissza is tudtam aludni utána. Azóta szinte minden estém ugyanaz. Összesen 7 órát sikerül tőle pihennem. Köszönöm még egyszer."

K. Ágnes

Második este már könnyebben aludtam el vele. Most is van hogy felébredek éjjel de könnyebben visszaalszom."

G András